Način plaćanja i dostava

Prilikom kupovine u mogućnosti ste da odaberete:
– prilikom dostave, pouzećem ukoliko poručujete proizvode na teritoriji Srbije / plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke
– platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu

Plaćanje pouzećem
Prilikom odabira plaćanja porudžbine pouzećem, plaćanje vršite prilikom dostave porudžbine, na licu mesta, na adresi koju ste naveli prilikom kupovine na Online prodavnici.

Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu
Plaćanje na našem sajtu pri odabiru načina plaćanja platnim karticama, moguće je sledećim tipovima karticama: MasterCard, Maestro, Visa, American Express.

Povraćaj sredstava
Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u skladu sa Zakonima Republike Srbije.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje, lom) kupac nije dužan da preuzme paket. Online prodavac će o daljem postupku obavestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Internet prodavnica yoaofficial.com tj. Mattea Concept doo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Prodajno mesto ne utiče na visinu carine kada se radi isporuka porudžbine van teritorije Srbije. U cenu na internet prodajnom mestu za sve artikle nije uračunata cena carine i prodajno mesto ne može uticati i formirati visinu cene za troškove carine koje obračunava svaka zemlja poebno. Ukoliko kupac ne želi da preuzme porudžbinu usled cene carine, internet prodajno mesto (Mattea concept) zadržava pravo da povraćaj sredstava umanji prema troškovima koji su nastali prilikom realizacije porudžbine do momenta kada kupac ne želi da istu preuzme usled troškova carine.

Odustanak od kupovine
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac koji se u smislu navedenog zakona smatra potrošačem ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe, odnosno odustanak od kupovine.

Troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora snosi kupac. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao Obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vratiti istu u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalno neoštećenom pakovanju.

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko kupljena roba ne odgovara
Ukoliko kupac nakon probe artikla utvrdi da veličina istog nije odgovarajuća, potrebno je da popuni obrazac koji je dobio uz kupljenu robu Odustanak od ugovora, ili da kontaktira online prodavca na broj telefona naznačen na paketu, ili putem maila navedenog na sajtu Online prodavnice.

Kupac je obavezan da pri kontaktiranju Online prodavca istom prenese broj paketa zapisan pod brojem Ref 1 ili broj za praćenje paketa. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, odnosno prilikom povrata robe obavezno je vratiti isti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i u originalnom, neoštećenom pakovanju.

Rok za vraćanje artikla je 14 dana od trenutka prijema proizvoda. Transportne troškove snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Obrazac izjave o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.

Izjava o konverziji u slučaju druge valute
Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.